Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Instagram Son Görülme Özelliği Nasıl Kapatılır?

Milyonlar tarafından sevilip kullanılan uygulama olan Instagram'a sürekli olarak yeni güncellemeler geliyor ancak bu gelen yeni özelliklerden bazılarından memnun kalmayabiliyoruz. Bu gelen bazı özelliklerden bazılarını kolayca kapatabilirsiniz veya kendinize göre değiştirebilirsiniz. Instagram’ın getirmiş olduğu ancak bazı kullanıcılar tarafından sevilmeyen özellikler arasında, son görülme de yer alıyor. Instagram kullanıcılarının sizin en son ne zaman uygulamaya giriş yaptığınızı görmemesini istiyorsanız ve bu verilerin başkaları tarafından görülmesinden rahatsızsanız yapmanız gereken tek şey Instagram'ın sunduğu son görülme ve çevrimiçi özelliğini kapatmaktır. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip ederek uygulamadaki son görülmenizi kapatabilirsiniz.

Instagram son görülme nasıl kapatılır?

Telefondan Instagram son görülme özelliğini kapatma

Instagram son görüldü özelliğini kapatmak istiyorsanız aşağıdaki adımları takip etmeniz yeterli olacaktır. Adımları takip ettikten sonra diğer hesaplara sizin en son ne zaman giriş yaptığınızı göstermeyecektir:

  • İlk olarak Instagram uygulamasını açın ve profilinize giriş yapın.
  • Instagram’da sağ üst kısmında bulunan menüye tıklayın ve Ayarlar’a gidin.
  • Ayarlar menüsü içinde Gizlilik kısmına giriş yapın.
  • Sonraki adımda, hareket durumunu göster kısmında aktif bir buton göreceksiniz.
  • Bu butonu, aktiften kapalı hale getirmeniz yeterli olacaktır.

Son görülmenizi kapatmanız durumunda aktiflik durumunuzu artık diğer kullanıcılarla paylaşmayacaktır. Bu özelliği isterseniz bilgisayardan da kapatabilirsiniz.

Bilgisayardan son görülme özelliğini kapatma

Instagram’ı web üzerinden kullandığınızda da birçok özelliği rahat bir şekilde yönetebilirsiniz. Instagram son görüldü özelliğini kapatmak için bilgisayarınızdan şu adımları takip etmeniz yeterli olacaktır:

  • Web tarayıcınızdan Instagram hesabınıza giriş yapın.
  • Hareketler durumunu göster kutucuğunu bulun ve bu kutucukta yer alan işareti kaldırın.
  • Bu adımdan sonra, artık kişilerin son görülme bilgisini görmeyeceksiniz.

Bilgisayar üzerinden Instagram son görüldü özelliğini kapatma işlemi işte bu kadar basit. Windows ya da Mac PC’niz üzerinden bu adımları rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. 

Son görülme özelliğini neden kapatmalısınız?

Instagram her ne kadar milyonlar tarafından kullanılan bir uygulama olsa da, insanlara çeşitli yollarla iletişim kurma şansı verse de gelen bazı özellikleri hesap sahipleri tarafından kısıtlayıcı ve insanların özel hayatının gizliliğini engelleyen bir şey olarak görülüyor. Whatsapp’ta olduğu gibi Instagram'da da son görüldü ve çevrimiçi özelliği birçok kullanıcın rahatsız olduğu bir özelliklerden biriydi. Instagram profilinizde gizlilikten yanaysanız ve insanlara kişisel kullanım verilerinizle ilgili bilgi vermek istemiyorsanız siz de son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.